Veelgestelde vragen – FAQ
Airwheel X3Airwheel NederlandAirwheel FamilyAirwheel NederlandAirwheel Family

Vind hier antwoorden op de meest gestelde vragen

Wij hebben de vragen die ons het meest gesteld worden verwerkt in een FAQ, leest u deze eerst door als u een vraag heeft.

Mocht uw vraag hier niet tussen staan, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe weet ik wat de voor- of achterkant van mijn X- of Q-series Airwheel is?

De X- en Q-series hebben geen specifieke voor- of achterkant. Wij adviseren echter om voor het gemak de zijde met de accu indicator led aan uw rechter been te houden.

Wat is makkelijker rijden, de X- of de Q-series?

Het leren rijden op een Q-series is door de twee naast elkaar geplaatste wielen makkelijker dan de X-series. De X-series is daarentegen weer veel soepeler in de bochten omdat er door het gebruik van één wiel minder weerstand is.

Om een volleerd en ervaren berijder van een X-series te worden kost ongeveer vier uur, het rijden op een Q-series heb je vaak binnen twee uur in de benen.

Waarom piept mijn Airwheel zo hard als ik hem optil?

Als je je Airwheel optilt terwijl deze aan staat kan de Gyroscoop zijn werk niet meer doen en wordt de tilt-beveiliging geactiveerd. Zet de Airwheel in dat geval uit, zet hem op de grond en zet de Airwheel weer aan.

Wat moet ik doen als ik mijn Airwheel een tijd niet gebruik?

Hoewel we ons dat niet zo goed kunnen voorstellen is het in dat geval belangrijk dat je je Airwheel helemaal oplaadt (het groene lampje op de oplader moet aan zijn) en vervolgens elke zes weken een uur of vier aan de oplader legt.

Als je de accu niet eens in de zes weken oplaad zal dat een flinke aanslag op de capaciteit en levensduur tot gevolg hebben.

Mijn Airwheel is kapot, kan ik garantie claimen?

Indien je Airwheel is aangeschaft bij Airwheel Nederland en binnen een jaar na aanschafdatum defect raakt kan je contact opnemen met ons Service Centrum. Zij zullen je verder informeren over de garantieafhandeling.

Kan ik een andere oplader gebruiken?

Nee. Om schade aan de electronische componenten te voorkomen mag je Airwheel alleen opgeladen worden met de meegeleverde originele oplader. Bij gebruik van een andere oplader is de kans op schade groot, de hierdoor ontstane schade valt niet onder de garantie.

Hoe zet ik Bluetooth aan op mijn Airwheel?

Op de X5 Music, X6 Music, S3, S5 en A3 zet je de bluetooth aan door je Airwheel aan te zetten, je hoort daarna een piepje als teken dat Bluetooh geactiveerd is. Je kan nu op je telefoon bluetooth apparaten zoeken. Zodra je Airwheel weergegeven wordt klik je hier op om de verbinding te leggen.

Waarom blijft mijn S3, S5 of A3 blijft niet stil staan als ik er afgestapt ben?

Dat komt omdat de gyroscoop van je Airwheel uitgebalanceerd is om volledig waterpas te staan als er een persoon op staat. Als er niemand op staat zal de Airwheel door het gewicht van de handle bar iets voorover leunen en dus vooruit gaan.

Denk er dan ook aan je Airwheel uit te zetten als je er vanaf stapt.